Skaitymo piknikas ,,MES – EUROPIEČIAI“

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2024-05-09
  • Kategorija: Renginiai

Visa Lietuva šiemet švenčia labai reikšmingas šventes: gegužės pirmąją Lietuva priimta į Europos Sąjungą ir gegužės septintąją - lietuviškos spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Lietuvišką spaudą atgavome lygiai prieš 120 metų ir jau 20 metų esame Europos Sąjungos dalis. O gegužės devintoji-Europos diena. Ta proga MEPA nariai surengė skaitymo pikniką ,,MES - EUROPIEČIAI“. Šiam renginiui mokiniai ruošėsi iš anksto: iš savo knygų lentynų traukė mėgstamas Europos šalių rašytojų knygas, išverstas į lietuvių kalbą, pasirūpino, kad kiekviena klasė turėtų Europos Sąjungos šalių vėliavėlių, mėgstamų knygų personažų atributikos.

Saulėtą gegužės septintąją gimnazijos mokiniai mažomis gyvomis skaitytojų ,,salelėmis“ nutūpė mokyklos stadione. Visus linksmai pasveikino direktorius Stanislovas Milašius, jis priminė, jog tie žmonės, kurie skaito knygas, gyvena ne tik savo, bet ir perskaitytų knygų personažų gyvenimus. Skaitymo piknikas prasidėjo pirmokų gimnazistų vadinimu. Į svečius atvyko visiems žinomi populiarių knygų veikėjai: Haris Poteris, Pepė Ilgakojinė, Alisa iš stebuklų šalies, Čipolinas, Pinokis ir Miunhauzenas.

Po įdomaus,trumpo vaidinimo Haris Poteris skanduoja:

Europa skaito,

Lietuva skaito,

Mokykla skaito.

Mes skaitome,

Skaityk ir tu!

Visa stadiono aikštė suskamba daugiabalsiu skaitytojų choru. Po minutės skaitymo kartu jau galėjome įsitaisyti ant žolytės ir toliau skaityti mėgstamą knygą. O pikniko pabaigoje pašėlome kartu dainuodami smagią dainą:

Mes mėgstam knygą, knygą, knygą, knygą, knygą,

Mes mėgstam knygą, knygą, knygą, knygą,knygą.

Kita stotelė – biblioteka.

Evelina Banevičiūtė 8b kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas