Išvyka į ,,Ąžuolyno’’ biblioteką

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2024-04-16
  • Kategorija: Renginiai

Kiekvienais metais iš daugybės leidžiamų naujų knygų renkamos pačios populiariausios, skirtos vaikams, paaugliams, suaugusiesiems. Pagal tradiciją mūsų gimnazijos mokiniai kasmet dalyvauja populiariausių knygų paaugliams pristatyme. Šiemet pristatymas vyko ,,Ąžuolyno’’ bibliotekoje. Renginį organizuoti būtent čia sumanė mūsų gimnazijos bibliotekininkė Irena Jurevičiūtė. Taigi septintokai ir aštuntokai apsilankė Ąžuolyne įsikūrusiame modernizuotame daugiafunkciniame kultūros centre.

Kauno Ąžuolynas – didžiausias Europoje ąžuolynas, esantis miesto teritorijoje. Unikali, istoriškai ir kultūriškai reikšminga bibliotekos įsikūrimo vieta, leidžianti trumpam atitrūkti nuo miesto triukšmo nenutolstant nuo Kauno centro, pasufleravo naująjį jos pavadinimą.

Modernizuota biblioteka savo skaitytojus 2024 m. sausio 19 d. pasitiko atnaujintomis jaukiomis erdvėmis, apstatytomis stilingais baldais ir naujausia įranga bei pakvietė naudotis aktualiomis paslaugomis informacijai, mokslui ir darbui, atsipalaidavimui, edukacijai ir laisvalaikiui.

,,Ąžuolyno’’ bibliotekoje galima ne tik pasiskolinti knygą, bet ir dirbti, mokytis. Atnaujintose erdvėse yra individualaus ir grupinio darbo erdvės, kur galima prisijungti prie belaidžio interneto ir patogiai bei ramiai dirbti su savo kompiuteriu. Visa tai mes pamatėme aplankę visus bibliotekos aukštus. Iš pradžių visi susirinko Žvaigždžių salėje- tai susirinkimų ir konferencijų erdvė. Bibliotekos darbuotoja Loreta Armonaitė pristatė mums penkias populiariausias 2023 metų knygas paaugliams, tai Viktorijos Butautis ,,Kanarų paslaptis“, Dalios Dilytės ,,Senovės Graikijos išminčiai“, Juozo Gaižausko ,,Antarktidos indėnai“, Agnesės Kenešytės-Gricės ,,Purslai“, Zigmo Vitkaus, Mindaugo Lukošaičio ,,Akimirka apsispręsti“. Po pristatymo sužinojome, kokie įdomūs kitų salių pavadinimai. Įdomiausias pavadinimas mokiniams - Išradimų būstinė.

Čia veiklos pirmiausia ras kurti ir programuoti mėgstantys vaikai ir jaunimas. Smalsuoliai išradėjai gali konstruoti, siūti, naudotis 3D spausdintuvu, išbandyti virtualios realybės sistemą arba tiesiog su draugais praleisti laisvalaikį, bendrauti, žaisti virtualius ir stalo žaidimus. Manau, kad mūsų mokiniai atvyks išbandyti naujovių. Pabuvome kiekviename erdviame, modernizuotame aukšte, pasigrožėjome grafikės ir tapytojos Aistės Ramūnaitės darbais ir kupini įspūdžių grįžome į gimnaziją.

Ši išvyka visiems labai patiko: apsilankėme atnaujintose bibliotekos erdvėse, naudinga buvo sužinoti, ką verta skaityti artimiausiu metu, kur galima rasti įdomių veiklų. Būtinai čia dar ne kartą atvyksime.

 

Lietuvių kalbos mokytoja Rita Sarapinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos