Solidarumo bėgimas

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2023-10-05
  • Kategorija: Renginiai

Paskutinė vasariškai šilta diena gimnazijoje buvo palydėta prasminga akcija- Solidarumo bėgimu, kurį jau 10 kartą organizuoja visuomeninė organizacija ,,Gelbėkit vaikus“. Šio projekto, kuris kvietė prisijungti visas šalies mokyklas, tikslas- diegti moksleiviams solidarumo bei empatijos vertybes, skatinti susimąstyti apie vaiko teises Lietuvoje ir visame pasaulyje. Bėgimu siekiama skatinti solidarumą tarp skirtingų kultūrų, socialinės aplinkos ir įvairaus amžiaus moksleivių. Mūsų gimnazijoje pagrindinis šios akcijos iniciatorius- fizinio ugdymo mokytojas Justinas Zagurskas, organizatorės- fizinio ugdymo ir choreografijos mokytojos.

Spalio 3 dieną smagiai nusiteikę moksleiviai, pasipuošę simboliniais lipdukais, susirinko mokyklos vidiniame kieme. Juos linksmai pasveikino gimnazijos direktorius, paskatino būti aktyvius ir pavyti savo mokytojus, kurie taip pat dalyvavo bėgime. Iš pradžių visi buvo pakviesti ,,apšilti“: pašokti kartu su šokių mokytoja Vilma Skublickaite. Po trumpos muzikinės įžangos visi grupėmis rinkosi prie starto linijos ir kruopščiai pažymėta trasa bėgo aplink mokyklą ir stadioną. Laikytis tvarkos padėjo vyriausieji-abiturientai. Kiekvienas bėgimo dalyvis turėjo kortelę, kurioje galėjo įrašyti savo asmeninius šio bėgimo rėmėjus: šeimos narius, kaimynus, draugus, ir sumą, kurią jie įsipareigojo skirti už kiekvieną asmeniškai nubėgtą kilometrą. Surinktos lėšos- tai parama, kuri padės vaikams, augantiems iššūkių patiriančiose šeimose Lietuvoje ir Ukrainoje. Akcijos pabaigoje bėgimo dalyviai buvo apdovanoti Solidarumo diplomais.

Visa gimnazijos bendruomenė susitelkė bendram ir kilniam tikslui, džiugu, kad dalyviai ir jų rėmėjai kartu išgyveno kilnų paramos kitam jausmą, bendruomeniškumą, solidarumą, atjautą. Tai buvo prasmingas ir smagus renginys.

Gimazijos laikraščio ,,Dvylika laiptelių“ redakcija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos