Projektinė diena ,,Menas ir ekologija“

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2023-06-23
  • Kategorija: Renginiai

      Birželio 19 diena buvo skirta menams. Mūsų tikslas buvo meninėmis priemonėmis perteikti tvaraus gyvenimo būdo idėją. Šį kartą užduotis žinojome iš anksto, kadangi reikėjo pasiruošti medžiagų kurti mozaikoms. Visos klasės  rinko medžiagą apie pasirinktą eko sritį, problemas, sprendimo būdus ir Lietuvoje, ir pasaulyje, susipažino su meno kūriniais, kuriuose atsispindi eko problemos. 
     Idėjų buvo pačių netikėčiausių: galėjome nudažyti makaronus skirtingomis spalvomis, atsinešti sagų ar kamštelių nuo gėrimų, sudžiovintų augalų, taip pat  naudoti putplastį. Paruoštas medžiagas ir detales su karštais klijais klijavome ant kartono apskritimų, kurių matmenys turėjo būti 40cm x 40cm skersmens. Viskas sekėsi puikiai, kadangi galėjome konsultuotis su mokytojais. 
     Mozaikų gaminimo metu, klausėmės skirtingų dažnių muzikos. Sužinojome, jog tai – binauralinių ritmų terapija. Binauralinių ritmų terapijos dažnių būna penki:
     1. DELTA (0.5-4 Hz arba ciklai per sekundę) smegenų ritmai registruojami gilaus, be sapnų miego metu. Kiekvienam žmogui būdingas tik tam tikras siauras Delta virpesių diapazonas, todėl yra gana pavojinga klausyti Delta garso įrašų vairuojant ar dirbant, nes galima tuoj pat giliai užmigti, jei įrašas sutaps su Jūsų Delta dažniu. Delta dažniai naudojami relaksacijai, meditacijai, miego pagerinimui.
     2. TETA (4 – 8 Hz) dažniai smegenyse paprastai generuojami prieš užmiegant ir bundant. Teta būsena būtina gijimo procesams ir fizinei bei emocinei sveikatai palaikyti.
     3.ALFA (8 – 12 Hz) – „dėmesinga relaksacija“. Ši būsena palanki įsiminti informaciją mokantis, susikaupti ties sprendimo idėjomis, paanalizuoti variantus ir pan. 
     4.BETA (12 – 30 Hz) – dažniausia kasdieninė būsena, kai ką nors veikiame ir apdorojame informaciją. 
     5. GAMA (30 – 100, net iki 200 Hz) arba super aukšta beta – būdinga tik tam tikriems žmonėms: labai treniruotiems sportininkams, ilgai meditacijas praktikuojantiems vienuoliams ar įkvėpimo pagautiems kūrėjams.
     Stengėmės  kuo originaliau sukurti mandalą, dirbome kūrybiškai, su įkvėpimu, o muzika inspiravo idėjas ir nuotaiką.

     Menų diena buvo paskutinė projektinių veiklų diena. Dėkojame visiems mokyklos mokytojams už suteiktas žinias, patirtis ir įspūdžius šiais mokslo metais ir lekiame į vasaros atostogas. Sėkmės!

Gabija Puodžiukaitytė 8b kl.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos