Kauno mokyklos sveikina Lietuvą

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2023-03-10
  • Kategorija: Renginiai

Kauno mokyklos sveikina Lietuvą

Jau tradicine tapo akcija „Pasveikinimas Kaunui – „Tautiška giesmė“ nuo miesto kalvų“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 33-osioms metinėms bei Ukrainos tautos pagerbimui ir palaikymui.

Lietuvos himną šiandien giedojo tūkstančiai šventiniais akcentais pasipuošusių Kauno mokyklų, gimnazijų mokinių, mūsų gimnazija taip pat. Juk Kovo 11-oji tai mūsų gimnazijos vardo šventė, todėl moksleiviai jai ruošėsi iš anksto: karpė ir klijavo ,,Lituanikos“ lėktuvėlius, nes 2023 metai yra paskelbti garsių Lietuvos lakūnų- S.Dariaus ir S.Girėno metais. Šiemet sukanka 90 metų, kai du drąsūs lietuviai, nepabūgę sunkumų, perskrido Atlantą, savo žygdarbiu pripildė viso pasaulio lietuvių širdis pasididžiavimo tėvyne Lietuva.

Gimnazijos kiemelyje susirinkusius moksleivius, mokytojus su Kovo 11-ąja pasveikino istorijos mokytoja Gražina Stonienė, ginmazijos direktorius Stanislovas Milašius. Jie palinkėjo branginti ir, jei prireiks, ginti laisvę, kaip šiuo metu tai daro Ukraina. Nuskambėjus Lietuvos ir Ukrainos valstybiniams himnams, labai prasmingai aidėjo L. Čaprecko daina ,,Reikėjo berniukams“, o visą gimnazijos erdvę užpildęs ,,Lituanikos“ motoro gausmas simboliškai pakvietė skristi savo svajonių link.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos