Sveikatingumo kelionė gamtoje

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2024-10-09
  • Kategorija: Renginiai

Visi nori būti sveiki, mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai taip pat. Kas padeda būti sveikiems? Žinoma, tik aktyvi ir įdomi veikla. Tam ir buvo skirta integruoto ugdymo diena ,,Sveikatingumo kelionė gamtoje”, kurią organizavo fizinio ugdymo mokytojai J.Zagurskas, R. Stagniūnaitė, N.O. Šukienė, technologijų mokytoja V.Dužinienė, dailės mokytoja A.Unikauskienė, muzikos mokytoja L.Petraitienė, šokių mokytoja V.Skublickaitė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė D.Liaudanskienė.

Kelionė prasidėjo ankstų spalio aštuntosios rytą. Tirštas rūkas neišgąsdino gimnazijos mokinių, kurie, lydimi mokytojų, pėstute patraukė į Panemunės mišką. Eidami per pėsčiųjų tiltą vaikai buvo sužavėti rūke skendinčio miško kontūrų, kai kurie džiaugsmingai dalijosi įspūdžiu: ,,Einame kaip per debesis”.

Kelionė, galima pasakyti, buvo beveik ekstremali: reikėjo nukeliauti net iki Panemunėje esančių veiklos ,,stotelių”, visai prie pat ,,Ipanema” kavinės. O ,,stotelių” buvo daug: muzikos, šokio , technologijos, dailės, visuomeninės sveikatos ir fizinio ugdymo ,,stotelė”. Visur reikėjo atlikti specialias užduotis: dainuoti ir  šokti pačių sukurtus kūrinius, sukurti koliažą iš miško medžiagų, pristatyti atsineštą, pačių pagamintą gėrimą iš vandens ir gamtos gėrybių ir čia pat sukurti ketureilį apie vandenį, pasukti galvas, atsakant į Visuomeninės sveikatos ,,stotelės” klausimus apie sveiką gyvenseną, pademonstruoti pirmosios pagalbos įgūdžius. Mokiniai buvo labai išradingi ir nuotaikingi, jų prisistatymus vertino kiekvienos ,,stotelės’’ komisija.

Paskutinė ,,stotelė”-  11 asis solidarumo bėgimas. Tai socialinė iniciatyva, kurios metu moksleiviai skaičiavo nubėgtus kilometrus dėl kilnaus tikslo – padėti Lietuvos ir Ukrainos vaikams. Buvo renkama piniginė parama: kiekvienas galėjo paaukoti tam tikrą sumą šiam tikslui, o parėmęs gavo rėmėjo kortelę – diplomą.

 

Ši diena buvo labai aktyvi ir prasminga: kupina judesio, kūrybos ir išradingumo, savo fizinių ir  protinių jėgų išbandymo. Sveikatingumo kelionė gamtoje tikrai paskatino daugelį pamąstyti, kaip galima gyventi sveikiau ir prasmingiau.

                                                                                                          Lietuvių kalbos mokytoja Rita Sarapinienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas