Integruoto ugdymo diena ,,Sveikatingumo piknikas”

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2024-06-18
  • Kategorija: Renginiai

Ankstų birželio 14 dienos ryta gimnazijos moksleiviai rinkosi į Santakos prieplauką, kur vyko ,,Sveikatingumo piknikas”. Kiekviena klasė šiam renginiui ruošėsi iš anksto pagal numatytą integruoto ugdymo programą: reikėjo pagaminti sveiką užkandį ir gėrimą, sukurti smagią dainą, pasiruošti sporto, dailės reikmenis.

Pirmieji pikniką pradėjo penktokai. Jie padainavo pačių sukurtas dainas, pristatė dailiai suvertus spalvingus vaisių ir daržovių vėrinukus, pasakojo, kokių maistinių medžiagų gausu patiektuose užkandžiuose, kodėl sveika juos valgyti. Buvo ir sveikas gėrimas, pagamintas iš šaldytų apelsinų, citrinų, laimo, stevijos ir vandens. Šitaip dainas, užkandžius ir gėrimus pristatė kiekviena klasė, o darbus vertino muzikos, technologijų mokytojos, visuomenės sveikatos specialistės. Visus patiekalus-užkandžius ir gėrimus galima buvo ragauti visiems, kas tik pageidavo.

Kiekviena klasė dalyvavo ir orientacinėse varžybose ( maršrutą suplanavo fizinio ugdymo mokytojai ), edukacijoje Lietuvos sporto muziejuje arba Krepšinio namuose, kur susipažino su Lietuvos sporto istorija ir galėjo išbandyti taiklumą mini krepšinio aikštelėje.

Piknikas vyko Santakos amfiteatre, nuo kurio atsiveria puikus reginys į žalią Aleksoto kalną. Taigi moksleiviai stengėsi kuo kūrybiškiau pavaizduoti tai, kas jiems labiausiai patiko. Jų darbus vertino gimnazijos dailės ir keramikos mokytojos.

Veiklų buvo daug, visos įdomios, tad laikas greitai prabėgo, vaikai skirstėsi dalindamiesi įspūdžiais, o mintyse skambėjo kažkurios klasės sukurtos dainos žodžiai: ,,Jeigu nori būti sveikas, tu sportuok, sveikai valgyk ir smagiai dainuok.”

Gimnazijos laikraščio ,,Dvylika laiptelių” redakcija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas