Auksinės lemputės 2022

  • Paskelbė : Jūratė Šukelienė
  • Paskelbta: 2022-04-07
  • Kategorija: Renginiai

     Šių metų balandžio pirmąją dieną, per auksinių lempučių apdovanojimus, mokyklą mėgino užpulti piratų įgula, kuri pavogė mokyklos laivą. Juos viliojo auksas, kuris buvo ant lempučių. 
     Vyriausiasis piratas Mintaras Vidra (IIIkl.) metaliniu kardu grasino kasmetinio „Auksinių lempučių“ renginio vedėjai Medai Žutautaitei (IIIkl.), kad ši atiduotų jam auksą. Kol piratai ginčijosi, kad nemoka rašyti, ir aiškinosi, kas pripiešė bangelių po laivo pavadinimu, auksas buvo išdalintas nominantams. Pirmiausia, nurungusi net dvi mokytojas „Metų kapitone“ tapo direktoriaus pavaduotoja Lina Šakelytė. Bet kaipgi laivas be madingos, stilingos „Metų papūgos“, ja buvo išrinkta  Meda Žutautaitė. Kiekviename laive ir įguloje yra visokių piratų ir undinių, kuriuos sieja kitoks tarpusavio ryšys nei su kitais nariais. Metų „Piratu ir undine“ tapo Milena ir Kristupas (Ivkl.). Tačiau undinė, matyt, buvo kur išplaukusi, nes apdovanojimo atsiimti neatvyko. 
        Visur ir visada pasaulyje svarbią vietą užima mada, dizainas. Taip pat ir laivas turi turėti savo dizainerį. „Metų dizaineriu“ pretendavo tapti dailės ir technologijų mokytojos, tačiau auksu apdovanota buvo dailės mokytoja Audronė Unikauskienė. Nors įgula viena, kapitonas vienas, bet šiais moderniais laikais kiekvienas įgulos narys turi po nuosavą laivą. „Metų laivu“ pretendavo tapti net mokyklos autobusiukas, bet jį nurungė Mato (IVkl.) BMW. Susidūrimų įvyksta net jūroje, „Metu susidūrimu“ buvo siūloma nominuoti šimtadienį, užgavėnes, savaitę be patyčių, Covid-19 pandemiją. Balsų dauguma nugalėjo Covid-19 pandemija. 
         Kiekviena įgula turi po vaiduoklį. Mokyklos įgulos „Metų vaiduokliu“ tapo Karolis Kokorinas (IIIkl.). Kol buvo skelbiamos nominacijos, piratai suprato, jog aukso mažėja, tad vėl puolė ginčytis ir svaidytis replikomis. Metų įgulos „Arrr“ (posakio) nominaciją laimėjo geografijos mokytojos Loretos Kutkienės „Žmonės....“. Tuo pačiu posakiu padėkojusi mokytoja atsiėmė savo laimėjimą. Kasmet į įgulas yra priimami naujokai. Metų „Naujuoju junga“ tapo fizinio lavinimo mokytojas Justinas Zagurskas. Pasibaigus plojimams atėjo laikas išrinkti „Metų įgulą“. Ja pretendavo tapti IV klasė, mokinių komitetas ir 7a klasė, bet „Metų įgula“ buvo išrinktas Mokinių kominetas. Piratai irgi žmonės, jiems reikia turėti savo poilsio vietelę. „Metų kajute“ buvo išrinktas trečio aukšto mergaičių tualetas. 
          Štai ir  išdalintas visas auksas, piratai nieko nepešę grąžino pavogtą laivą, numojo ranka iš išplaukė savais keliais. Atgavus laivą buvo įteikti  kasmetiniai „Auksinių lempučių“ apdovanojimai, visi galėjo plaukti savais keliais. Sveikiname visus nominantus. Susitiksime kitąmet.

Saulė Aliulytė IIIb
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos