Žiema, žiema, bėk iš kiemo!

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2024-02-13
  • Kategorija: Renginiai

Laikas bėga greitai: atrodo, ką tik prasidėjo metai, o štai jau ir Užgavėnės. Antradienį gimnazija sulaukė smagios septintokų programos: varė iš kiemo žiemą, gausiai ir sočiai valgė mielinius blynus, kuriuos iš pat ryto kepė septintokės, padedamos technologijų mokytojos Vitos Dužinienės. Mergaitės mokėsi kepti blynus iš anksto, todėl blynai pavyko, buvo nepaprastai skanūs: tirpo burnoje. Kepinių užteko visiems: ir mokytojoms, ir patiems mokiniams. O skanavo juos su mamyčių gamintomis uogienėmis. Buvo ir lašinukų su namine kepta duona, kitų skanių užkandžių. Vaikai iš namų atsinešė tai, ką jų šeimos ruošia Užgavėnėms, vaišino mokytojas ir patys smagiai užkandžiavo.

Pasistiprinę mokiniai sugužėjo į kiemą deginti Morės, kurią septintokai gamino, rengė beveik savaitę. Gaila buvo tokią spalvingą sudeginti, bet taip norisi to pavasario! Todė Kanapinis buvo atkaklus, be gailesčio sudorojo Lašininį, pritariant visiems susirinkusiems.

Dėkojame septintokams, jų mamytėms ir tėveliams, auklėtojoms Almai Voskienei, Rūtai Satkauskienei. Tikimės, kad su More kartu sudegė ir visos mūsų bėdos, sunkumai, o vaikų smagūs šokiai, dainos, žaidimai padės greičiau sulaukti tikrojo, linksmo pavasario.

Gimnazijos laikraščio ,,Dvylika laiptelių“ redakcija

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos