SUSITIKIMAS SU RAŠYTOJU VYTAUTU RAČICKU

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2024-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 8 dieną gimnazijos 4a ir 4b klasių mokiniai su auklėtojomis Aušrele ir Janina vyko į Girstučio biblioteką. Čia jų laukė rašytojas Vytautas Račickas.

V. Račickas – mėgstamiausias vaikų ir jaunimo rašytojas 1996 m. IBBY Lietuvos skyrius apysaką „Šlepetė“ išrinko geriausia metų knyga vaikams. 1997 m. gavo Šarūno Marčiulionio premiją. 1998 m. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės literatūrinė premija už knygą „Zuika dar gyvas“. 2003 m. Vytauto Tamulaičio I-oji premija už knygą „Nauji Zuikos nuotykiai“. 2010 m. knyga „Baltos durys“ išrinkta Metų knyga paaugliams. 2011 m. Vaikų literatūros premija. 2014 m. knyga „Aš, dviratis, pirmoji meilė ir sumuštiniai su sliekais“ išrinkta Metų knyga paaugliams.

Rašytojas unikalus tuo, kad knygas ne tik rašo, bet ir pats jas išleidžia, platina ir pardavinėja. Jo knygos sukurtos remiasi tikromis istorijomis, parašytos paprastai ir suprantamai, jose daug linksmų istorijų, kurių veikėjai yra mokiniai.

Rašytojas papasakojo apie save , kada pradėjo rašyti. Mokiniams uždavė daug klausimų . Mokiniai puikiai atsakinėjo į klausimus ir uždavė daug klausymų rašytojui. Rašytojas paskaitė ištraukas iš savo kūrinių , kurias įdėmiai ir su malonumu klausė ketvirtokai ir mokytojos. Mokiniai galėjo nusipirkti rašytojo knygų ir gauti autografus . Mokiniams šis susitikimaa labai patiko .

 

Bibliotekininkė Irena Jurevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos