Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena

  • Paskelbė : Lukas Putinas
  • Paskelbta: 2023-04-19
  • Kategorija: Renginiai

H. K. Anderseno gimtadienio šventė kartu su lopšelio-darželio „Vaidilutė“ ir „Malūnėlis“ auklėtiniais

 

Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena. Ši diena taip pat rašytojo Hanso Kristiano Anderseno gimtadienis. O koks gimtadienis be svečių ir siurprizų?

Mūsų gimnaziją aplankė šaunūs lopšelių-darželių „Vaidilutė“ ir „Malūnėlis“ auklėtiniai, kurie ne tik susipažino su mūsų gimnazijos biblioteka, bet ir kartu su ketvirtų klasių mokiniais klasėse gamino knygų skirtukus, bendravo, dalyvavo viktorinoje.

Šventinę nuotaiką palaikė ir motyvavo skaityti knygas Taiga. Gimnazijos buvusi mokinė, LSMU žmogaus ir gyvūno sąveikos programos magistrantė, turinti kaniterapeuto licenziją Jovita patvirtino, kad gyvūno dalyvavimas įvairiose veiklose suteikia teigiamas emocijas, motyvuoja dalyvauti veikloje. Vaikai turėjo galimybę įsitikinti, kad šuo gali padėti įveikti jaudulį ir susidraugauti su knyga.

Nuo rugsėjo mėnesio „Skaitymo su šunimi“ užsiėmimai vyks ir mūsų gimnazijoje. Jų tikslas yra sukurti malonią atmosferą ir formuoti su skaitymu susijusias malonias asociacijas. Teigiamos emocijos, atsiradusios skaitant knygą ir bendraujant su šunimi, skatina vaikus drąsiau skaityti, laisviau jaustis ir atsikratyti baimių, o užsiėmimuose taikomos skaitymo strategijos sukurs sąlygas išmokti knygą skaityti teisingai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos