EUROPOS DIENOS RENGINIAI KAUNE

  • Paskelbė : Jūratė Šukelienė
  • Paskelbta: 2022-05-06
  • Kategorija: Renginiai

1950 m. gegužės 9 d. pasirašyta istorinė Prancūzijos užsienio reikalų  ministro Roberto Šumano deklaracija, kuria jis pakvietė Europos tautas vienytis, yra laikoma Europos integracijos pradžia ir kasmet švenčiama kaip Europos Sąjungos gimtadienis. Šią dieną Lietuvoje ir visoje Europoje organizuojami Europos dienos renginiai. 
Gegužės 8 d. 17 val.
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su Europos kultūros sostine „Kaunas 2022” Kauno Rotušės aikštėje kviečia į koncertą „EUROPOS DIENA“, kuriame pasirodys Vytauto Lukočiaus vadovaujamas orkestras „Vilniaus Sinfonietta“, Linas Adomaitis, Jeronimas Milius, Bjelle ir kiti,  o koncertą vainikuos DJ‘ ėjaus ir orkestro improvizacija, atliekant Europos Sąjungos himną – Liudviko van Bethoveno „Devintąją simfoniją“. Renginio metu į sceną kviesime žinomus Lietuvos žmones ir visuomenes veikėjus dalintis mintimis apie ES reikšmę, solidarumą bei ryžtingus veiksmus siekiant Europai grąžinti taiką, taip pat renginio metu bus apdovanotas Metų Europietis (-ė) ir Metų jaunasis Europietis (-ė).
Gegužės 9 d. 12 val.
12 val. akcija-flashmobas „EUROPOS DIENA SU DŽIAZU“ prekybos centre „Akropolis“ (Karaliaus Mindaugo pr. 49).
Akcija “Europa ir Ukraina šviečia vienodai”. Kauno valstybinis muzikinis teatras (kaip ir kiti žymūs pastatai visoje Lietuvoje) vakare bus apšviestas Ukrainos / ES vėliavos spalvomis.
8-20 val. interneto svetainėje europosegzaminas.lrt.lt vyks tradicinis nuotaikingas žinių apie ES konkursas „EUROPOS EGZAMINAS“.
 
 Gegužės 9 d. vyks dar vienas svarbus įvykis –  Konferencijos dėl Europos ateities baigiamasis renginys. Galutinės Konferencijos išvados bus pateiktos Europos Parlamento, Tarybos ir Komisijos pirmininkams. Stebėk tiesioginę transliaciją iš Strasbūro 13 val. Lietuvos laiku.
Visus ES institucijų renginius gali rasti Europos dienos tinklalapyje.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos